Waarom heeft de HappyDrops Home geen filter?

 
kunstharst-waterontharder.jpg

Kunsthars korrels in een waterontharder filteren calcium en magnesium uit drinkwater.

Een HappyDrops systeem heeft geen filter nodig want de kalkmineralen worden niet uit het water gefilterd zoals bij een waterontharder. Was dat wel zo dan had het systeem, net als bij een waterontharder, aangesloten moeten worden op een afvoer. Daar is bij HappyDrops systemen geen sprake van. Lees ook ons artikel ‘Waterontharder zonder afvoer’.

De HappyDrops Home en XL zijn zo ontwikkeld en geconstrueerd om gedoseerd een minimale hoeveelheid fosfaat aan het water toe te voegen. Omdat er iets wordt toegevoegd, zou je kunnen zeggen dat er sprake is van een omgekeerde filter.

Siliphos-water-ontharder

Siliphos® bolletjes lossen langzaam op in het koude water

Doseerunit periodiek vervangen

De omgekeerde filter in de vorm van een doseerunit is zo ontwikkeld dat de afgifte van het fosfaat mineraal wordt aangepast aan de volumestroom en de lokale waterhardheid. Want hoe harder het water is en hoe meer water er wordt afgenomen, des te sneller zal de doseerunit vervangen moeten worden.

HappyDrops doseerunit na 1,2 à 3 jaar vervangen

Deze handeling zal eens per 12 tot 36 maanden moeten worden uitgevoerd. Wij regelen de planning en daadwerkelijke vervanging van de doseerunit graag voor je.

Waterontharder eens per 4 à 6 weken zout bijvullen

Bij een waterontharder moet je als eigenaar het zoutreservoir zelf beheren.

Dat betekent dat je eens per 4 à 6 weken zout moet bijvullen. Doe je dit niet dan functioneert de waterontharder ook niet meer en krijg je opnieuw last van kalkaanslag.


Bekijk ook

 
 
Martijn Brans