De HappyDrops van tandartsenpraktijk Rutgers en Kwakkernaat

 

Alle tandheelkundige praktijken kunnen profijt hebben van de waterbehandeling volgens Mary Kwakkernaat

Tandartsenpraktijk Rutgers en Kwakkernaat in Nijmegen bestaat uit een team van professionals die tezamen all-round tandheelkundige zorg verlenen.

Sinds 10 augustus 2020 hangt in deze praktijk een HappyDrops XL systeem. Het initiatief voor een HappyDrops kwam via tandarts Mary Kwakkernaat.

Voor thuis hadden Mary en partner Jos al iets eerder een HappyDrops systeem aangeschaft en dat beviel prima. In de tandartspraktijk waren er problemen met kalkaanslag in kostbare apparatuur. Dus waarom niet ook een HappyDrops voor de praktijk?

Eerst thuis een HappyDrops, daarna ook in de praktijk

Mary en Jos waren bezig met een grondige verbouwing in huis. Ze hadden behoorlijk last van kalkaanslag. Nu ze toch bezig waren met allerlei aanpassingen gingen ze op zoek naar een oplossing. Een klassieke waterontharder ging niet, omdat er geen afvoermogelijkheid was in de kelder.

Daarna kwamen ze via Google uit bij HappyDrops. De interesse voor HappyDrops werd gewekt doordat het systeem geen afvoer of stroom nodig heeft. Daarbij bleek HappyDrops in Malden te zijn gevestigd “…En dat is heel dichtbij ons!”.

Mary en Jos waren direct tevreden met hun aanschaf. Ze hadden thuis geen last meer van kalkaanslag en schoonmaken ging vanaf toen ook een stuk gemakkelijker. “Al ben je er ook snel aan gewend en vergeet je zo weer hoeveel last je eerst had van kalk” geeft Jos aan.

Tandmineraal is grotendeels calciumfosfaat

Voor Mary was de HappyDrops waterbehandeling met fosfaatmineralen heel logisch. De waterbehandeling zorgt ervoor dat de nieuwe stof calciumfosfaat ontstaat in het water. Hierdoor kan er geen calciumcarbonaat (kalkaanslag) meer ontstaan.

Deze biochemische stofwisseling van mineralen is basiskennis voor tandartsen. Onze tanden zijn namelijk grotendeels opgebouwd uit calcium- en fosfaatmineralen. De HappyDrops waterbehandeling is voor tandartsen dan ook geen ‘abracadabra’.

Kalkaanslag voorkomen in tandheelkundig instrumentarium

Directe aanleiding om ook in de tandartspraktijk door te schakelen was een defect kostbaar tandheelkundig apparaat dat kapot was gegaan door ophoping van kalkaanslag.

In de behandelunit wordt dagelijks onder zeer hoge druk warm water door een piepkleine opening geperst. Tanden kunnen zo effectief en nauwkeurig gereinigd worden.

De behandelunit maakt vast onderdeel uit van het tandartsinstrumentarium en is vaker gevoelig gebleken voor kalkaanslag.

Kalkaanslag was een terugkerend probleem en het apparaat had vaker storingen. Ter verwijdering van kalkresten moesten periodiek losse ontkalkingsunits geplaatst worden.

Sinds de komst van de HappyDrops is het ontkalken niet meer nodig en zijn er geen storingen meer geweest in het apparaat.


Bekijk ook

 
Martijn Brans