De HappyDrops van Brord & Martha
Vanuit hun zonnige appartement hebben Brord en Martha een prachtig uitzicht over Doetinchem. Sinds 2016 wonen ze in dit appartementencomplex. “We hebben geluk met elkaar” zegt Martha als ze vertelt over hun actieve leven.
Stil zitten past duidelijk niet bij ze. Als voormalig ondernemers blijft ieders agenda dagelijks gevuld met tennis, golf, de boot en tuinieren. Samen genieten ze volop met hun (klein) kinderen, familie en vrienden.
Hoe zijn jullie op een HappyDrops gekomen?
Compact formaat
“Eigenlijk bij toeval. Ik was er al langer mee bezig. Maar er was hier (in het appartement, red.) geen ruimte voor een waterontharder zoals we die eerst hadden” reageert Brord. Een traditionele waterontharder is groter en heeft een afvoer nodig. Als je ziet waar de HappyDrops nu hangt, is direct duidelijk dat de ruimte beperkt is.
De HappyDrops is ruim een jaar geleden geïnstalleerd in de meterkast. Een erkend installateur van techniek Nederland heeft het systeem in de hoek geplaatst. In anderhalf uur was de installateur klaar. “Ik vind het fijn dat het een regionale speler is die ik ook nog eens ken.” voegt Brord toe.
Wat is jullie ervaring met de HappyDrops?
Gemak bij schoonmaken
“Ik merkte het meteen aan de glazen douchewand” zegt Martha, “die maak ik altijd schoon en dat gaat zoveel gemakkelijker. Ook zag ik minder druppels op de kranen. Alsof ze eraf glijden.” Dus het gemak met schoonmaken was het eerste dat opviel.
Vraag over de koffiekan
“Maar ik heb ook een vraag”, vervolgt ze “want op de rand van de koffiekan zie ik wittige vlekken. Is dat kalkaanslag? Ik vroeg me af of het apparaat niet beter afgesteld moet worden.” Heldere vraag.
Het is inderdaad kalk, maar geen kalkaanslag. Het is losse stof die is achtergebleven met (opgedroogde) waterdruppels. En als het goed is, kun je die met één veeg weg krijgen. Kalkaanslag kun je alleen verwijderen met natuurazijn of zure antikalk-middelen.
Inregelen van het systeem is niet nodig, want het HappyDrops systeem heeft een natuurlijke dosering. De verbinding tussen fosfaat mineralen en kalkmineralen is altijd optimaal; hoe harder het water is des te meer fosfaten er binden. Dat is de natuur.
Geen omkijken naar
In het vorige huis hadden ze een waterontharder op basis van zout. “Ook prima”, vertelt Brord “Maar je weet hoe dat gaat. Druk-druk-druk en dan vergeet je dat zout wel eens bij te vullen. Daar moest je wel aan denken, anders werkt het niet. Daar heb ik nu gelukkig geen omkijken meer naar.”